Grupa podrške za mentorice i mentore

Grupa podrške za mentore/ice u civilnom društvu


U sklopu programa mentoriranja i prakse u civilnom društvu, 4.12. s početkom u 15h putem platforme Zoom organizirat ćemo Grupu podrške za mentore. Mentorice i mentori iz više od 40 organizacija civilnog društva u Hrvatskoj trenutno provode programe mentoriranja mladih koji će nakon 80 sati strukturiranog programa steći iskustvo i vještine koji će im olakšati snalaženje i zapošljavanje u civilnom društvu.

Grupu podrške za mentore smo pokrenuli na temelju sugestija mentorica i mentora koji žele razmjenjivati dobre prakse i pričati o tome kako su prilagodili svoje programe novonastalim okolnostima uslijed pandemije COVID-19 virusa. Na grupi za podršku će mentorice i mentori koji su već odradili prakse pričati o svojim iskustvima.

Program mentoriranja i prakse u civilnom društvu dio je projekta Social Innovators čiji je cilj istovremeno adresirati slabu zapošljivost mladih s društveno-humanističkim obrazovanjem te teškoće koje organizacije civilnog društva imaju u privlačenju kvalitetnih radnika i suradnika.

 

Projekt Social Innovators financiraju Island, Norveška i Lihtenštajn kroz EEA and Norway Grants Fond za zapošljavanje mladih, a koji provode Inicijativa mladih za ljudska prava Hrvatska, Kulturno Izobraževalno Društvo Pina iz Slovenije, Nacionalna škola menadžmenta iz Bugarske i Østfold University College iz Norveške.