PK521592

Izvještaj s XIV. Međunarodnog Tool Faira


Predstavnica Inicijative mladih za ljudska prava sudjelovala je na XIV. Međunarodnom Tool Fairu u Rovaniemiju, u Finskoj od 4. do 8. studenog 2019. godine.
Sajam metoda i alata neformalnog učenja organizirali su u suradnji SALTO-YOUTH Euromed, Good Practices Resource Centre i finska Nacionalna agencija za Erasmus+ te Grad Rovaniemi.

XIV. Međunarodni Tool Fair – #knowhow je okupio 150 osoba koje rade s mladima iz 38 zemalja. U tri dana programa održani su inspirativni Tool Fair govori, predstavljene različite nove metode i alati za neformalno obrazovanje, održan sajam alata za rad s mladima te održane posjete lokalnim organizacijama u Rovaniemiju.

Sudjelovali smo na radionici istraživanja novih alata (Tools-to-Explore) gdje smo pobliže upoznali projekt „Cities of Learning” (https://www.citiesoflearning.eu/ ) te na radionicama digitalnog storytellinga koju je vodio Sanjin Smajlović iz CTK Rijeka, „Zoom into Communication” radionicu aktivnog slušanja i timskog rada te radionicu sistemskog razmišljanja organizacije ReCreativity koja je uključivala neočekivanu metodu upcyclinga za promišljanje o različitim načinima rada pojedinaca u timu te osvješćivanje što je nekome važnije, proces ili cilj.
Stečena iskustva, nove metode i alate ćemo primjenjivati u našem budućem radu s mladima.

#InternationalToolFair
#ITFXIV
#knowhow