Rekom-CSO-Activism-for-Reconsiliation-MNE

Natječaj za podršku projekata organizacija civilnog društva


Aktivizam civilnog sektora za pomirenje u regiji bivše Jugoslavije – podrška REKOM-u

NATJEČAJ ZA PODRŠKU PROJEKATA ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA

U CRNOJ GORI, SRBIJI, BOSNI I HERCEGOVINI, MAKEDONIJI, KOSOVU, SLOVENIJI I HRVATSKOJ

Pozivamo vas da predate svoje prijedloge projekata, koji trebaju doprinijeti jačanju perspektiva za pomirenje u regiji kroz utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima, uključivanje civilnog društva i šire javnosti u napore usmjerene ka pomirenju i pamćenju, kao i podršci Inicijativi za REKOM. Svoje prijedloge morate dostaviti na engleskom ili lokalnom jeziku, do 1. ožujka 2019. godine, a o rezultatima natječaja ćete biti obaviješteni okvirno do 15.  ožujka 2019. godine. Nakon objavljivanja rezultata slijedi potpisivanje ugovora. Projektne aktivnosti moraju biti završene do 1. listopada 2019.

Za prijavu na natječaj potrebno je ispuniti prijavni formular i formular za budžet. Prije popunjavanja ovih formulara, pročitajte detaljne upute – vodič.

Prijave (popunjen prijavni i formular za budžet), zajedno s potrebnom pratećom dokumentacijom za Natječaj, treba poslati na adresu: recom.call@cgo-cce.org, s predmetom ‘Prijedlog projekta u okviru poziva Aktivizam civilnog sektora za pomirenje u regiji bivše Jugoslavije – podrška REKOM-u EuropeAid/154870/DH/ACT/Multi’. U slučaju nedoumica, dodatne informacije možete dobiti slanjem pitanja na recom.call@cgo-cce.org, najkasnije do 20. veljače 2019.

Ukupni budžet koji je namijenjen za podršku projektima je 100 000 EUR, pri čemu je minimalni iznos po odobrenom projektu 3 000 EUR, a maksimalni 4 000 EUR.

Projekt ‘Aktivizam civilnog sektora za pomirenje u regiji bivše Jugoslavije – podrška REKOM-u’ provodi Fond za humanitarno pravo iz Srbije, Centar za građansko obrazovanje (CGO) iz Crne Gore, DOCUMENTA – Centar za suočavanje sa prošlošću i Inicijativa mladih za ljudska prava iz Hrvatske, Inicijativa mladih za ljudska prava iz Srbije, Fond za humanitarno pravo sa Kosova, Centar za demokratiju i tranzicionu pravdu iz Bosne i Hercegovine, Udruženje Tranzicijska pravda, odgovornost i sjećanje u Bosni i Hercegovini i Centar za istraživanja i kreiranje politika iz Makedonije.

Koalicija za REKOM zalaže se za osnivanje REKOM-a – Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava počinjenih na prostoru bivše Jugoslavije od 1. siječnja 1991. godine do 31. prosinca 2001. godine.

Projekt Aktivizam civilnog sektora za pomirenje u regiji bivše Jugoslavije – podrška REKOM-u podržava Europska Unija.