DEAR FUTURE VOLUNTEERS event cover (2)

Poziv na online konferenciju DEAR FUTURE VOLUNTEERS


 

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na online konferenciju DEAR FUTURE VOLUNTEERS koja će se održati na ZOOM platformi 16. i 17. studenog 2021. godine.

Konferencija će ubrzati proces testiranja i preispitivanja različitih pristupa inkluzivnih organizacija, kao i njihovih volonterskih praksi te alata za interkulturalno razumijevanje i solidarnost u Europi.

Na ovaj način, konferencija pridonosi borbi protiv ksenofobije, homofobije i rasizma u nevladinim organizacijama i lokalnim zajednicama kroz stvaranje inkluzivnog okruženja.

Očekuju vas 3 panela koja će ponuditi različite perspektive:

16. studenog 2021, 12:30h – Volunteering for Inclusiveness

Globalna suradnja volonterskih organizacija pružila je mladima širom svijeta mnogo volonterskih mogućnosti. Europska mreža volonterskih organizacija već desetljećima promovira inkluzivnost, solidarnost i suradnju, istovremeno pružajući odgovore na specifična pitanja kao dio svojih volonterskih ciljeva. 

16. 11. 2021, 18:00h – There is no I in volunteer

Ljudi koji su se uključili u volonterske aktivnosti, uvjerili su se da su im ta iskustva promijenila živote. Priče volontera iz cijelog svijeta imaju ogroman motivacijski učinak jer aktivistima pružaju inspiraciju za volontiranje.

17. 11. 2021, 10:00h –The Future of the (Inclusive) Volunteering 

Predstavit ćemo sažetak preporuka o tome kako volontiranje može postati (još) dostupnije i inkluzivnije. Preporuke će biti predstavljene i korištene u sklopu Konferencije o budućnosti Europe. Nakon prezentacije preporuka, slijedit će razgovor o mogućnostima njihovog provođenja te otvorena diskusija s donosiocima odluka i prisutnim sudionicima.

Radni jezik će biti engleski.

Možete odabrati sudjelovati na svim ili samo na nekim panelima.

Za sudjelovanje na konferenciji možete se prijaviti popunjavanjem OVOG obrasca.

Rok za prijavu: 10. studenog 2021. godine.

 

 

Konferencija DEAR FUTURE VOLUNTEERS dio je projekta „Volontiranje kao alat za inkluzivno društvo“ sufinanciranog kroz program Europa za građane i građanke, koji ima za cilj izgraditi interkulturalno razumijevanje i solidarnost kroz aktivnosti uključivanja lokalnih zajednica u prakse inkluzivnog volonterizma.

Konferenciju organizira Inicijativa mladih za ljudska prava (Srbija) u suradnji s Udrugom Parada ponosa (Slovenija), Loesje (Njemačka), INAR (Irska) i Inicijativom mladih za ljudska prava (Hrvatska).