Vizual natjećaj (3)

Poziv za prijave na Travelling School on Nationalism


Inicijativa mladih za ljudska prava te poziva da se prijaviš i postaneš sudionik/ca putujuće škole o nacionalizmu koja će trajati od 20. do  27. svibnja 2018. godine.

Škola je jedinstvena prilika da zajedno sa sudionicima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore,  Kosova i Srbije proširiš svoje znanje o nedavnoj prošlosti ovih prostora kroz posjećivanje mjesta koja su usko povezana sa zbivanjima iz tog razdoblja.

Nacionalistička retorika i posvećenost kultu nacija dovele su do velikih sukoba na ovim prostorima. Veliki problem današnjice je što ni s ovim vremenskim odmakom nismo svjesni posljedica tih sukoba, a još manje smo svjesni posljedica nacionalizma kao takvog.

Na ovom programu sudjelovat će 15 mladih iz regije koji će zajedno imati priliku posjetiti mjesta koja se nalaze u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Konkretno, posjetit ćemo Beograd, Novi Sad, Vukovar, Osijek, Tuzlu, Sarajevo i Srebrenicu.

Škola je namijenjena  mladim ljudima (19 – 24 godine) koji imaju interes za pitanja rata na području bivše Jugoslavije.

Cilj nam je da ovim programom mladima omogućimo da se bolje upoznaju sa zbivanjima iz prošlosti na mjestima gdje su se odvijala uz posjete različitim organizacijama i udruženjima koja se bave posljedicama ratne prošlosti.

Cjelokupna škola odvijat će se na engleskom jeziku, počevši od Beograda kao prve posjete do  Sarajeva kao posljednjeg mjesta Škole.

Ovaj poziv je namijenjen mladima iz Hrvatske, a ukoliko si iz neke druge države iz regije, posjeti stranicu Inicijative mladih za ljudska prava iz svoje zemlje.

Od sudionika se očekuje da sami sebi organiziraju dolazak u Beograd gdje Škola počinje i povratak iz Sarajeva gdje završava. Troškovi prijevoza bit će im naknadno refundirani. Također, tijekom trajanja Škole, za sve sudionike osigurani su prijevoz, smještaj i hrana.

Ako se želiš prijaviti, molimo te da ispuniš obrazac za prijavu koji se nalazi ovdje.

Rok za prijave je 15. svibnja.

Za sva dodatna pitanja, slobodno nam se obrati na croatia@yihr.org