PRIJAVI SE! (4)

Poziv za sudjelovanje u programu ‘Active memory’ 20.-23.5.2017.


Inicijativa mladih za ljudska prava raspisuje natječaj za sudjelovanje mladih iz Hrvatske u programu ”Active memory” koji će se održavati od 20. do 23.5.2017. u Zagrebu, Petrinji i Jasenovcu.

Program uključuje predavanja, radionice i studijske posjete u Zagrebu, Jasenovcu i Petrinji, a njegov cilj je uključivanje mladih iz Hrvatske i Srbije u procese regionalnog pomirenja, razvoj lokalnih inicijativa koje potiču konstruktivno suočavanje s prošlošću te razmjena znanja o društvenom korištenju prošlosti u sadašnjosti.

Sudionici će, između ostalog, imati mogućnost biti dio simpozija Sjećanje na civilne žrtve rata  koji se odvija 22.5. u Petrinji i u kojem sudjeluju stručnjaci iz Njemačke, Francuske i Hrvatske koji se bave temama društvenog sjećanja, politika povijesti, edukacije o prošlosti te su zaposlenici fakulteta, muzeja i drugih institucija čije je djelovanje povezano s navedenim temama.

Kako bi se prijavili na natječaj potrebno je zadovoljiti sljedeće kriterije:

  • Imate između 18 i 25 godina
  • Zainteresirani ste za teme suočavanja s prošlošću u postkonfliktnim društvima
  • Dosada niste sudjelovali u programima razmjene Inicijative mladih za ljudska prava

Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac koji se nalazi ovdje. Rok za prijavu je 18.5.2017.

Raspored programa možete pronaći ovdje.

Troškovi putovanja, kao i organizacija i troškovi smještaja i hrane pokriveni su od strane organizatora. Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na: nikola.puharic@yihr.org.