logo_sff

Poziv za sudjelovanje u programu Sarajevo Film Festivala (12.-17. kolovoza 2017.)


Inicijativa mladih za ljudska prava poziva mlade iz Hrvatske da se prijave za sudjelovanje u programu Sarajevo Film Festivala, gdje program razmjene za mlade organizira Inicijativa mladih za ljudska prava iz Bosne i Hercegovine. Program će trajati od 12. do 17. kolovoza.

Program uključuje projekcije filmova, studijske posjete, predavanja, sudjelovanje u programima Docucorner i Dealing with the past.

Docucorner je dio službenog programa Sarajevo Film Festivala, a predstavlja platformu u sklopu festivala koju organizira Inicijativa iz BiH, a putem koje mladi imaju priliku gledati dokumentarne filmove i razgovarati s njihovim autorima.

Program Dealing with the past održava se drugu godinu zaredom, a uključuje prikazivanje filmova koji se bave suočavanjem s prošlošću te rasprave o njima. Program će i ove godine ugostiti neka renomirana svjetska imena poput filmskog redatelja Joshue Oppenheimera i ratnog fotografa Rona Haviva. U suradnji s organizacijama iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Kosova u sklopu programa bit će organiziran “True Stories Market”, platforma koja za cilj ima povezivanje filmaša s organizacijama koje se bave istraživanjem ratova iz devedesetih s područja Jugoslavije kako bi priče iz tog razdoblja našle svoje mjesto na filmu i tako lakše dopirale do javnosti.

Kako biste se prijavili na natječaj potrebno je zadovoljiti sljedeće kriterije:

  • Imate između 18 i 28 godina
  • Zainteresirani ste za teme suočavanja s prošlošću u postkonfliktnim društvima

Svim sudionicima bit će pokriveni troškovi prijevoza, hrane i smještaja. Prijaviti se možete najkasnije do 2. kolovoza putem ovog linka.

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na: nikola.puharic@yihr.org.