haski-tribunal-sudnica-hag3

Prijava za sudjelovanje na Međunarodnoj konferenciji “Stop negiranju genocida i holokausta”


Inicijativa mladih za ljudska prava poziva studentice i studente društveno – humanističkih znanosti da se prijave za sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji „Stop negiranju genocida i holokausta“.

Ovu međunarodnu konferenciju, četvrtu po redu, koja će održati u Sarajevu 20. i 21. lipnja 2019. g. organiziraju Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Pokret majke enklave Srebrenica i Žepa uz podršku Međunarodnog rezidualnog mehanizma za kaznene sudove (MRMKS).

Cjeline koje će na ovoj Konferenciji biti obrađivane su:

–        pojam, sadržaj, subjekti, nositelji, funkcije, motivi i ciljevi negiranja holokausta i genocida u suvremenom svijetu

–        uloga međunarodnih organizacija (UN, EU, stalne članice Vijeća sigurnosti i dr.) kao osnova sprječavanja i kažnjavanja negiranja genocida i holokausta

–        poricanje postojanja žrtava genocida i holokausta kao osnove negiranja genocida i holokausta

–        mediji u funkciji negiranja genocida i holokausta

Cilj organizatora je doprinijeti podizanju svijesti o počinjenim zločinima, suočavanju mladih generacija s prošlošću te promicati poštivanje ljudskih prava.

Prije održavanja konferencije u prostorijama Inicijative mladih za ljudska prava, za sudionike i sudionice iz Hrvatske, održat će se edukativna radionica o osnovnim mehanizmima međunarodnog humanitarnog prava.

Radionice su obvezne za sudionike i sudionice te će se održati u dva termina tijekom prve polovice lipnja.

Troškove smještaja, puta i obroka snose organizatori.

Prijaviti se možete najkasnije do 31. svibnja 2019. putem linka koji se nalazi ovdje