Panel zadnji cover 2(1)

Prijave za panel diskusiju: Doprinos i uloga mladih u procesu izgradnje mira i pomirenja


 

Zagreb, 20. siječnja 2021.

Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska, Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici i Veleposlanstvo Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj pozivaju Vas da se 22. siječnja 2021. u 11 sati pridružite na online panel diskusiji Uloga i doprinos mladih u procesu izgradnje mira i pomirenja.

Ovim događajem zajedno ćemo obilježiti 58. obljetnicu Elizejskog ugovora, poznatog i kao Ugovor o prijateljstvu, potpisanog 1963. godine, kao i 2. obljetnicu Aachenskog ugovora potpisanog 2019. godine kojim se nastavlja Elizejski ugovor. Oba ugovora potpisana su 22. siječnja.

Događaj će pozdravnim riječima otvoriti Nj.E. GAËL FRANÇOIS VEYSSIERE, veleposlanik Francuske Republike u Republici Hrvatskoj i Nj.E. ROBERT RICHARD KLINKE, veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj.

Nakon uvodnog obraćanja, uslijedit će panel diskusija na kojoj će sudjelovati Florence Gabbe (Francusko – njemački ured za mlade), Frank Morawietz (Francusko-njemački ured za mlade), Sandra Kasunić (Centar za mirovne studije) te Ivan Đurić (Inicijativa mladih za ljudska prava- Srbija). Diskusiju će moderirati Branka Vierda iz Inicijative mladih za ljudska prava – Hrvatska.

Predviđeno trajanje događaja je sat i pol vremena. Radni jezici događaja su hrvatski i srpski uz omogućen simultani prijevod na engleski jezik.

Radujemo se Vašem odazivu!

_______

Ljubazno Vas molimo da interes za sudjelovanjem iskažete slanjem maila na nevena@yihr.org najkasnije do četvrtka u 13 sati kako bismo Vam mogli poslati poveznicu za zoom te ostale potrebne informacije za pristup online diskusiji.