PRIJAVI SE! (4)

Prijavi se i otputuj na Sarajevo film festival


Inicijativa u Bosni i Hercegovini tradicionalno, 15. godinu zaredom, okuplja mlade ljude iz regije na Sarajevo film festivalu od 10-15. kolovoza 2018. godine.


Pozivamo te da se prijaviš i da zajedno s 15 sudionika/ca posjetiš ovaj festival, uz priliku sudjelovanja na Docu Corner-u i razgovor uživo s glumcima/redateljima/producentima…

Šta je Docu Corner?

Docu Corner je platforma u okviru festivala namjenjena mladima iz regije (Bosna i Hercegovina,Hrvatska, Srbija, Crna Gora i Kosovo) i Europe. Docu Corner je sastavni dio  dokumentarnog programa tokom SFF-a, gdje sudionici nakon premijernih filmskih projekcija imaju priliku razgovarati s filmskim producentima o relevantnim pitanjima koja se tiču njihovih filmova, koji uglavnom obrađuju tematiku koja se tiče ljudskih prava.

Šta je još dio programa YIHR BiH tokom SFF-a? 

YIHR BiH organizira i dodatne aktivnosti kao što su posjete muzejima, galerijama i drugim mjestima vezanim za kulturu, sjećanje ili suočavanje s prošlošću. S obzirom na to da SFF ima i program “Dealing with the Past”, YIHR BiH zajedno s forumom ZFD će pozvati dio učesnika/ca Docu Corner-a da sudjeluju u programu “Dealing with the Past” koji uključuje filmske projekcije, diskusije i predavanja.

Tko se može prijaviti i kako? 

Ako ste iz Hrvatske, i imate od 18 do 28 godina i govorite engleski jezik, pozivamo vas da se prijavite. Da biste se prijavili, molimo vas da popunite ovaj prijavni obrazac i pošaljete vašu prijavu na: prijave@yihr.org zajedno s fotografijom koju ste priložili na e-mail (ne unutar prijave, već kao prilog u vašem mailu). Molimo preuzmite obrazac za prijavu. Označite “predmet” vaše e-pošte kao “Aplikacija za Docu Corner i DvP 2018”.

VAŽNO: Imajte na umu da je fotografija potrebna za službenu SFF akreditaciju koja je neophodna za prisustvo na projekcijama i programu Docu Corner i DWP (Dealing with the past). Fotografija bi trebala pokazati vaše lice, mora biti u formatu .jpg, a naslov fotografije – vaše ime i prezime.

Druge važne informacije: Prihvaćamo prijave do 3. kolovoza. Svi kandidati će biti obavješteni o rezultatima selekcije najkasnije do 7. kolovoza kada ćemo poslati sve logističke detalje i završni program. YIHR BiH će pokriti troškove puta, smještaja i hrane svim koji će biti odabrani.

Za dodatne informacije obratite nam se na zlatan@yihr.org.