Serge Brammertz_YIHR 2

SERGE BRAMMERTZ PODRŽAO RAD INICIJATIVE MLADIH ZA LJUDSKA PRAVA


Inicijativa mladih za ljudska prava u četvrtak je poslijepodne u uredu organizacije u Zagrebu održala sastanak s glavnim tužiteljem Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) i Mehanizma za Međunarodne kaznene sudove (MMKS) Sergeom Brammertzom.

Serge Brammertz nakon sastanka je izjavio: “Prilikom današnjeg posjeta Zagrebu i Inicijativi mladih za ljudska prava želim posebno naglasiti važnost organizacija koje aktivno rade na promoviranju prava žrtava ratnih zločina i činjenica utvrđenih pred MKSJ-om te svojim radom doprinose boljem razumijevanju prošlosti i procesu pomirenja”.

Čast nam je što se tužitelj Brammertz prilikom ovog posjeta Zagrebu sastao s Inicijativom mladih za ljudska prava. Gledamo na to kao potvrdu našeg dosadašnjeg rada. Iskoristili smo priliku, upoznati g. Brammertza s rezultatima naših istraživanjima o stanju procesa tranzicijske pravde u Hrvatskoj, posebice procesuiranja ratnih zločina. Ističemo važnost nasljeđa rada MKSJ-a. Rad MKSJ-a pomaže našoj i drugim organizacijama pri zagovaranju pravde za žrtve i jačanju procesa pomirenja kojim se bavimo u Inicijativi, prvenstveno među mladima, pripadnicima generacije koja nije direktno sudjelovala u ratnim zbivanjima 90-ih godina”, izjavio je Nikola Puharić, koordinator Programa pomirenja Inicijative mladih za ljudska prava.