petrinja naslov

Simpozij ‘Sjećanje na civilne žrtve rata’


Inicijativa mladih za ljudska zajedno s Goethe Institutom i Francuskim institutom iz Zagreba uz potporu Elysee fonda vas poziva na simpozij ‘Sjećanje na civilne žrtve rata’ koji će se održati 22.5.2017. u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta (Matije Gupca 2) u Petrinji.

Cilj ovog simpozija je prikazati načine memorijalizacije žrtava rata iz primjera Francuske, Njemačke i Hrvatske, raspraviti o ulozi muzeja i spomen područja u obrazovanju o prošlosti i obrazovanju za ljudska prava te uključivanje što većeg broja dionika u konzultativni proces osnivanja ‘Muzeja sjećanja na civilne žrtve rata’ u Petrinji. U simpoziju sudjeluju stručnjaci iz navedenih država koji se bave temama društvenog sjećanja, politika povijesti, edukacije o prošlosti te su zaposlenici fakulteta, muzeja i drugih institucija.

Za zainteresirane iz Zagreba će biti osiguran prijevoz autobusom do Petrinje i povratak u Zagreb kao i ručak. Također za vrijeme održavanja simpozija biti će organiziran i simultani prijevod s francuskog i njemačkog na hrvatski jezik.

Za rezervaciju mjesta u autobusu za polazak iz Zagreba možete se obratiti na: nikola.puharic@yihr.org.