hr en

Vijesti

Poziv na međusektorsku konferenciju “Solidarno za mlade: Zapošljavanje i razvoj zajednice” 30.03.2021.

Large cover fb me%c4%91usektorska konfa2 760x400

Kakvi su problemi i perspektiva mladih u Hrvatskoj i na potresom pogođenim područjima Banije? Koja je uloga civilnog društva u razvoju zajednice i inovacijama te razvoju vještina mladih? S kakvim se problemima mladi suočavaju prilikom traženja prvog posla?

O ovima, ali i drugim važnim temama diskutirat ćemo na online međusektorskoj konferenciji “Solidarno za mlade: zapošljavanje i razvoj zajednice” koju u utorak, 30. ožujka 2021. organizira Inicijativa mladih za ljudska prava.

U uvodnom dijelu konferencije, predstavnici civilnog društva će izložiti crowdfunding kampanju u svrhu prikupljanja novca za izgradnju društvenog centra za djelovanje i koordinaciju udruga koje su ostale bez svojih prostora za rad zbog posljedice razornog potresa u prosincu 2020. godine u Petrinji, Sisku, Glini i okolici. Uslijedit će panel diskusija na temu budućnosti Banije i značaja civilnog društva u revitalizaciji lokalnih zajednica i davanja perspektive mladima. Moderatorica prvog dijela konferencije bit će Marija Mažić, a govornici su Tamara Jovičić iz Udruge IKS, Maja Sever ispred inicijative Ljudi za ljude, Karla Pudar iz Zaklade Solidarna te Josip Miličević iz Mreže mladih Hrvatske.

Drugi panel konferencije “Radimo za zajednicu – primjeri dobre prakse” moderirat će Valentina Gambiroža (udruga DrONe), a govorit će Branimira Penić (Izvan fokusa d.o.o), Tajana Broz (LAG Zagorje-Sutla), Kaja Cunk (PiNA), Katarina Petrović i Filip Lončar (Muzej škola) i Kruno Topolski (Studentski centar Rijeka). Glavna tema panela su inovativne prakse organizacija civilnog društva u području zapošljavanja mladih. Govorit će se i o mogućnostima koje organizacije civilnog društva pružaju mladima u svrhu stjecanja znanja i vještina primjenjivih i u drugim sektorima zapošljavanja/rada.

Treći dio konferencije uključivat će govornike iz privatnog sektora, civilnog društva i javne uprave, s ciljem da otvori raspravu na temu problema s kojima se mladi u Hrvatskoj susreću po završetku obrazovanja i prilika za međusektorsku suradnju u tom području. Panel će moderirati novinarka Matea Grgurinović, a govorit će Katarina Dropulić (PRogress media), Sven Janovski (Mreža mladih Hrvatske), Sunčica Brnardić (SSSH), Ivo Spigel (Perpetuum Mobile) i Aleksandra Gavrilović iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

 

Program

  • 09:00 – 09:30  – Registracija sudionika (priključenje na Zoom)
  • 09:30 – 11:00 – Predstavljanje crowdfunding kampanje za društveni dom u Banij i panel diskusija: Budućnost Banije: Zašto ostati?
  • 11:30 – 13:00 –  Panel diskusija: Radimo za zajednicu – primjeri dobre prakse
  • 13:30 – 15:00 –  Panel diskusija: Problemi i prilike u zapošljavanju mladih: važnost suradnje

 

Za sudjelovanje na konferenciji potrebno je  prethodno se registrirati ovdje:

REGISTRACIJA

 

Registriranim sudionicima i sudionicama bit će poslana poveznica za priključenje na događaj putem elektroničke pošte.

 

Ovaj događaj je organiziran u sklopu Social Innovators projekta, kojeg financiraju Island, Linhenštajn i Norveška kroz EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.