hr en

Vijesti

Poziv na prijave za Trening o međunarodnom humanitarnom pravu i tranzicijskoj pravdi

Large capture22

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) poziva zainteresirane studente/ice pravnih, društvenih i humanističkih područja na sudjelovanje u treningu o međunarodnom humanitarnom pravu i tranzicijskoj pravdi. Posebno pozivamo one koji/e su zainteresirani/e za ostvarivanje doprinosa zadovoljenju pravde za žrtve teških kršenja ljudskih prava.

 

Trening će sudionicima/cama pružiti uvid i znanja o osnovnim pojmovima u području međunarodnog humanitarnog prava i tranzicijske pravde, mehanizmima zaštite, mehanizmima progona te mehanizmima građanskog zagovaranja poslijeratne pravde.

 

Predavači/ce će biti stručnjaci/kinje i praktičari/ke iz organizacija za ljudska prava, institucija, Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju, odvjetnici/e i dr.

 

Nakon treninga, zainteresiranim sudionicima/cama će biti pružena mogućnost prijave na internship program u trajanju od 6-12 mjeseci, tijekom kojega će moći uz mentorstvo raditi na istraživanju kršenja ljudskih prava i ratnih zločina, praćenju suđenja za ratne zločine, monitoringu rada institucija, zakonodavnom zagovaranju i sl.

 

Trening će biti održan u tri dvodnevne radionice, u sljedećim terminima: 3., 9., 12.. i 16./17. prosinca.

 

Na Međunarodni dan ljudskih prava, 10.12., trening će biti održan u sklopu programa obilježavanja godišnjice usvajanja Opće deklaracije o ljudskim pravima, a predavanje o ljudskim pravima i međunarodnoj pravdi održat će profesor i bivši predsjednik RH, g. Ivo Josipović.

 

Za sudjelovanje u treningu potrebno je ispuniti prijavnicu najkasnije do 25. studenog 2016. godine. Broj mjesta je ograničen pa vas molimo da prijavnicu ispunite čim prije.

 

Sudjelovanje na treningu je besplatno a predavanja će se održavati u prostorijama Inicijative mladih za ljudska prava, na adresi Pavla Hatza 12 u Zagrebu.

 

Program

 

Trening se provodi uz financijsku podršku Grada Zagreb i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva kroz fondove EGP-a i Kraljevine Norveške.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.