hr en

Vijesti

POZIV ZA DOBRE PRAKSE: SOCIJALNE INOVACIJE - ULOGA ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA

Large socil innovation facebook event cover

Pozivamo sve koji zastupaju građanske i lokalne inicijative ili djeluju u javnom interesu u oragnizacijama civilnog društva ili izvan njih, da podijele svoje primjere dobrih praksi, inovacija, izvedivih rješenja, akcija i implementacije raznih socijalnih inovacija kojima nastoje riješiti aktualne društvene izazove.


Aktualna zdravstvena kriza, tržišna i nacionalna ograničenja u pokušaju rješavanja važnih društvenih problema, kao i korištenje konvencionalne mudrosti i tradicionalnih pristupa koji više ne daju odgovore na globalne izazove i usvajanje društveno prihvatljivijih praksi te preobrazba iz industrijskog u društvo koje se oslanja na znanje i usluge,teme su koje nas zovu da promijenimo načine na koje djelujemo.

Složeni problemi s kojima se organizacije i sektori suočavaju, a ne mogu ih samostalno riješiti, sve se više gomilaju, čime se povećava potreba za razvojem novih uloga unutar i između društvenih sektora. Prema OECD-ovom Imperativu inovacija (The Innovation Imperative), novi izvori rasta hitno su potrebni kako bi se svijet otvorio prema jačem, inkluzivnijem i održivom putu rasta. Zbog toga su socijalne inovacije postale privlačne donositeljima odluka i predstavljaju ključan element Europske vizije za buduća desetljeća.

Socijalne inovacije ne pripadaju ni jednom specifičnom akteru ili sektoru. Upravo suprotno, mogu se pojavljivati u svima, a posebice u sektorima čija se područja preklapaju. SOCIJALNE INOVACIJE: ULOGA ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA je online konferencija koja će se usredotočiti na ulogu organizacija civilnog društva u ovom području.

POZIVAMO VAS DA SE AKTIVNO UKLJUČITE :)

 

TKO SE MOŽE PRIJAVITI?

Aktivistkinje i aktivisti, organizacije civilnog društva i neprofitne organizacije, društvena poduzeća i zaklade iz Hrvatske, Bugarske  i Slovenije.

ZAŠTO?

Jer već postoji mnogo sjajnih akcija, rješenja i inovacija koje provode organizacije civilnog društva, a za koje se ne čuje dovoljno. Voljele bismo upravo te primjere istaknuti u LABORATORIJIMA unutar same konferencije.

ŠTO MOŽETE PRIJAVITI?

Akcije, rješenja, inicijative, usluge i proizvode koji su socijalne inovacije u jednom od sljedećih područja:

  • Ljudska prava
  • Kružna ekonomija odnosno promjena (eng. circular change)
  • Obrazovanje i edukacije

KAKO?

Predstavite vašu dobru praksu putem online prijavnog obrasca. Prijave će biti pregledane i ocijenjene od strane voditelja laboratorija konferencije i koordinatora projekta Socijalnih Inovacija. Dvije najbolje prakse iz svakog tematskog područja bit će odabrane i pozvane da sudjeluju u laboratorijima (10 minutna prezentacija za svaku od najboljih praksi).

ŠTO JOŠ?

Odabrane najbolje prakse bit će prezentirane i u formatu dvominutnih animiranih videa, koje će izraditi stručnjaci za izradu video sadržaja.

KAD?

Prijavite se do 11. studenoga 2021. godine. Izabrane dobre prakse prezentirat će se u utorak, 30. studenoga 2021.

PRIJAVITE SE OVDJE! 

 

Više o programu konferencije možete pročitati OVDJE!

The Social Innovators project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Social Innovators projekt, u sklopu kojeg je ova online konferencija, financiran je od strane Islanda, Norveške i Lihtenštajna kroz EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Zajedno za zelenu, kompetitivnu i uključivu Europu.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.