hr en

Vijesti

PRIJAVI SE: REGIONALNA LJETNA AKTIVISTIČKA ŠKOLA- IMAŠ POJMA!

Large copy of copy of stripy ljp%c5%a0   1

 

POZIV ZA SUDIONIKE/CE 

Inicijativa mladih za ljudska prava, Omladinski centar CK13, Gong i Danes je nov dan organiziraju

REGIONALNU LJETNU AKTIVISTIČKU ŠKOLU- IMAŠ POJMA!

koja će se održati od 13.9. do 19.9.2021. u okolici Zagreba za polaznike i polaznice iz Hrvatske, Slovenije i Srbije

Svjesna si aktualnih društveno-političkih problema u svojoj zajednici i imaš rješenje za njih? Imaš super ideje za aktivističko djelovanje, ali ti treba pomoć pri realizaciji? Htio bi svoje aktivističko iskustvo podijeliti s mladima iz regije? Želiš utjecati na proces donošenja odluka koje te se tiču, a govore ti da nemaš pojma o politici? Imamo rješenje za tebe jer vjerujemo da IMAŠ POJMA! 

Za tebe smo pripremili sedmodnevni program koji uključuje i teoriju i praksu i obuhvaća tematska područja kao što su politička participacija i građanski aktivizam, ljudska prava, politike za mlade i javno zagovaranje, te politička pismenost i kritičko promišljanje!

Tijekom škole ćeš imati priliku upoznat se i razmijeniti iskustva s mladim aktivistima i aktivisticama iz regije, nadograditi svoje postojeće znanje i usavršiti vještine koje nisi ni znala da posjeduješ!

Je li ova škola za tebe?

Imaš između 18 i 30 godina i živiš u Hrvatskoj, Sloveniji ili Srbiji? Zanima te aktivizam i spreman si mijenjati svijet nabolje? Naša ljetna škola je prava stvar za tebe! Ovom ljetnom školom te želimo potaknuti da napraviš prve aktivističke korake, a ako ti aktivističkog iskustva ne nedostaje, da napraviš korak naprijed i pokreneš vlastitu inicijativu!

Što nakon škole?

No, to nije sve! Ljetna škola nije kraj našeg druženja! Nakon sedmodnevnog programa te ne ostavljamo samog/samu! Tebi i svim polaznicima i polaznicama škole ćemo osigurati nastavak rada i druženja kako biste svoje ideje mogli provesti u djelo i možda se čak i uključiti u rad naših organizacija. Pretakanje misli u riječi ti ide od ruke? Napiši tekst o svom aktivističkom iskustvu koji ćemo objaviti u formatu bloga! Naučila si nešto novo tijekom škole i želiš temu detaljnije proučiti? Pružit ćemo ti podršku u provođenju istraživanja! Želiš organizirati regionalnu inicijativu, akciju ili prosvjed – drage volje ćemo ti pomoći u organiziranju i provedbi! Opcija je nebrojeno, na tebi je da se aktiviraš! 

Logističke informacije

Radni jezici škole su hrvatski i srpski. 

Troškove putovanja, smještaja i hrane pokrivaju organizatori škole.

Svi polaznici i polaznice škole će nakon završene škole dobiti Youthpass certifikat. Uvjet za dobivanje ovog certifikata je sudjelovanje na svim danima programa.

Kako se prijaviti?

Ukoliko ti sve dosad napisano zvuči zanimljivo, pozivamo te da se prijaviš za sudjelovanje na školi ispunjavanjem upitnika koji se nalazi OVDJE

Rok za prijavu

Rok za prijavu je 20.8.2021. Osobe odabrane za sudjelovanje o tome će biti obaviještene najkasnije 1.9.2021.

Kriteriji odabira

Prednosti pri odabiru za sudjelovanje imat će osobe koje pokažu visoku razinu motiviranosti za društveni aktivizam. Prethodno iskustvo u aktivističkim inicijativama i akcijama predstavlja prednost, ali nije uvjet za sudjelovanje na regionalnoj ljetnoj aktivističkoj školi – IMAŠ POJMA!

Kontakt

Za eventualne nejasnoće i dodatna pitanja, slobodno nam se javi na kontakt mail:

croatia@yihr.org

 

 

Ova aktivnost dio je projekta POJAM – Partnerstvo za održivo jačanje aktivizma mladih. Projekt se provodi u okviru programa Erasmus+ Ključna aktivnost 2: Strateška partnerstva u području mladih.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.