hr en

Vijesti

Edukativno-aktivistička škola tranzicijske pravde “Gdje si bio/bila 2022.?” – PRIJAVI SE

Large 22 tj %c5%a1kola web 760x400

Zagreb, 9. svibnja 2022. godine

Želiš znati više o utvrđenim činjenicama koje se odnose na ratove devedesetih?
Zainteresiran/a si znati što podrazumijeva koncept suočavanja s prošlošću i tranzicijske pravde te kako doprinosi izgradnji boljeg društva?
Zanima te kako se formiraju narativi o događajima iz prošlosti?
Htio/htjela bi znati više o odnosima i razlikama između individualnog i društvenog sjećanja?
Jedva čekaš upoznati svoje vršnjake aktiviste i aktivistkinje na događaju uživo?

Nastavi čitati dalje! :-)!

POZIV ZA SUDIONIKE/CE 

U sklopu projekta 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava uz podršku Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova Inicijativa mladih za ljudska prava Hrvatska organizira

EDUKATIVNO-AKTIVISTIČKU ŠKOLU TRANZICIJSKE PRAVDE 

“GDJE SI BIO/BILA 2022.?”

koja će se održati u Zagrebu u periodu od 8. do 10. lipnja 2022. godine za polaznike i polaznice iz Hrvatske.

Sudionici/e škole će imati priliku učiti o ljudskim pravima s posebnim naglaskom na razumijevanje koncepta tranzicijske pravde. U tom okviru dobit će priliku učiti o međunarodnom humanitarnom pravu i nasljeđu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju,  steći znanja o konceptima i praksama poput politika i kulture  sjećanja te umjetničkim i aktivističkim doprinosima u području odgovornog suočavanja s prošlošću.

Na školi će predavati domaći i međunarodni stručnjaci, a sudionici/e će također imati priliku upoznati mlade aktiviste i aktivistkinje koji djeluju u području tranzicijske pravde.

Želja nam je sudionicima i sudionicama omogućiti kvalitetnije razumijevanje odnosa prošlosti, sadašnjosti i budućnosti u društvima koja su prošla kroz sukobe te zajednički promisliti kako možemo utjecati na neponavljanje te se angažirati protiv ekspanzije nacionaliz(a)ma.

Edukacija mladih i doprinosi procesima pomirenja kao i izgradnja održivog mira ciljevi su svih aktivnosti Inicijative mladih za ljudska prava.

 

Prijaviti se možete do srijede, 18. svibnja 2022. ispunjavanjem prijavnog obrasca na poveznici u nastavku 

https://forms.gle/U8mRX1JPejNkST6AA

(Podaci koje dostavite u prijavnici bit će isključivo korišteni za odabir sudionika i sudionica ove škole.)

 

Prijavitelji koji budu odabrani za sudjelovanje, bit će o tome obaviješteni mailom najkasnije do 24. svibnja 2022. Prednost pri odabiru imat će sudionici starosti između 18 i 30 godina. Sudionici/e će nakon završene škole dobiti potvrdu o sudjelovanju. Uvjet je prisutnost na svim tematskim jedinicama.

 

Za dodatna pitanja i informacije slobodno se obratite na email croatia@yihr.org. 

 


 

Aktivnost Škola tranzicijske pravde je dio projekta 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava čija je ukupna vrijednost 170.147€ od čega je 149.922,00€ osigurano kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.