hr en

Vijesti

U Slatini smo održale još jednu radionicu o ljudskim pravima i mirovnom aktivizmu!

Large img 1969

Zagreb, 20. prosinac 2023. 

Nakon Zadra, Osijeka i Zagreba, posljednju radionicu koja tematski obrađuje ljudska prava i mirovni aktivizam održale smo u subotu, 16. prosinca 2023. godine u Slatini. Kao i prethodne aktivnosti, ovo je također nastavak našeg edukativnog programa Trening za edukatore_ice mirovnog aktivizma održanog u Zagrebu u lipnju ove godine.

U suradnji s Udrugom mladih KRIK iz Slatine naša je, sad već uhodana edukatorica mirovnog aktivizma Karla Birkić ponovno provela radionicu za desetak zainteresiranih mladih Slatinčana i Slatinčanki.

Vrijedi spomenuti kako je, osim prvog dijela u kojem je naglasak stavljen na nastanak ljudskih prava kroz glavne povijesne dokumente koje s time povezujemo te rada s karticama koje obuhvaćaju sadržaj o antiratnoj kampanji i mirovnom aktivizmu u Hrvatskoj i regiji, dio radionice bio posvećen adresiranju problema koje su sudionici prepoznali kao akutne u njihovoj lokalnoj zajednici - Slatini i okolici. Nadamo se kako ih je čitanje o poznatim ličnostima i inicijativama koji su se uhvatili u koštac s različitim problemima tijekom devedesetih godina inspiriralo i motiviralo za daljnje djelovanje. 

Veseli nas što smo se povezale s KRIK-om i što je naš prvi dolazak u Slatinu prošao odlično te vjerujemo da ćemo u budućnosti zajednički osmisliti slične aktivnosti!

Ovom smo radionicom formalno završile našu "turu" po Hrvatskoj kroz koju smo nastojale različitim metodama pedesetak mladih ljudi upoznati s ljudskim pravima, njihovom važnošću te poznatim borcima i borkinjama koji su se borili za njihovo očuvanje. Radionica "Ljudska prava i mirovni aktivizam" četvrta je po redu provedena aktivnost za mlade u sklopu projekta MLAD! koje tematski obrađuju ljudska prava i mirovni aktivizam.

Projekt MLAD! provodi se uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Galerija

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.