hr en

Vijesti

Održana online konferencija “Social Innovation: the Role of Civil Society Organization”

Large cover 4 2048x1069

Organizacija Pina iz Slovenije, s kojom Inicijativa mladih za ljudska prava surađuje na projektu Social Innovators, organizirala je 30. studenog 2021. godine međunarodnu online konferenciju  “Social Innovation: the Role of Civil Society Organization”. Inicijativa mladih za ljudska prava je podržala i koordinirala pripremu dijela konferencije koji se ticao ljudskih prava. Na konferenciji je sudjelovalo preko 100 sudionika i sudionica iz više od 5 zemalja.

Konferencija o ulozi organizacija civilnog društva u društvenim inovacijama započela je uvidima u organizacije civilnog društva kao društvenim inovatorima ili onima koji podržavaju društvene inovacije. O toj temi se razgovaralo s tri perspektive: iskustva rada u sektoru, javnih politika vezanih za društvene inovacije te akademskih istraživanja o društvenim inovacijama. Među izlagačima koje su sudionici i sudionice imali priliku čuti bili su Geoff Mulgan, profesor kolektivne inteligencije (University College London), Philippe Martin (Europska komisija) i Austin Choi-Fitzpatrick (University of San Diego).

U drugom dijelu, konferencija se podijelila u laboratorije vezane za cirkularnu promjenu, budućnost obrazovanja te laboratorij o ljudskim pravima koji je vodila Inicijativa mladih za ljudska prava. U sve tri kategorije, prepoznata su po dva primjera dobrih praksi, koja su u kontekstu ljudskih prava bili Društveni atelje organizacije DKolektiv iz Osijeka te društvena igra Barabar koju je razvila bugarska organizacija Infinite Opportunities Association. Laboratorij o ljudskim pravima moderirao je Ivan Novosel, direktor Kuće ljudskih prava Zagreb. Pored Nikice Torbice iz DKolektiva i Mikela Aguirre Herrero ispred Infinite Opportunities Association, na panelu je sudjelovao i Mario Mažić, osnivač Inicijative mladih za ljudska prava.

Na kraju konferencije, imali smo priliku čuti zaključke svih laboratorija. U kontekstu ljudskih prava, naglasili smo važnost financiranja rada organizacija civilnog društva neovisno od projektnog ciklusa u svrhu omogućavanja dugoročnog rada na problemima vezanim za ljudska prava. Također smo napomenuli da inovacije u području ljudskih prava mogu približiti rad organizacija civilnog društva onima koji nisu upoznati s našim radom.

 

The Social Innovators project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Social Innovators projekt, u sklopu kojeg je ova online konferencija, financiran je od strane Islanda, Norveške i Lihtenštajna kroz EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Zajedno za zelenu, kompetitivnu i uključivu Europu.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.