hr en

Vijesti

Počinju prve prakse u civilnom društvu nakon održanih treninga za mentore

Large image 640x400

U sklopu Social Innovators projekta, održana je prva serija treninga za mentore u civilnom društvu u periodu od 30.06. do 16.07. Sljedeći termin treninga za mentore i mentorice koji kreću na jesen s programom bit će 14. rujna.

Program mentoriranja, odnosno prakse u civilnom društvu zamišljen je kao prilika da mladi koji su završili ili završavaju društveno-humanističko obrazovanje dobiju praksu i nauče osnovne vještine u civilnom društvu. S druge strane, OCD-i će dobiti priliku zainteresirati mlade za svoju misiju i viziju te ojačati svoje mentorske kapacitete.

Na prvi poziv za mentore i za praktikante javilo se više od 80 mentorica i mentora iz civilnog društva te 99 mladih koji žele proći praksu u civilnom društvu. Na prvom treningu za mentore sudjelovalo je nešto više od 30 mentorica i mentora, a prvi praktikanti/ce su već krenuli s praksom u organizacijama civilnog društva. Trening se održao u dva dijela preko platforme Zoom. Na prvom dijelu treninga mentori su dobili pregled programa, mentorskih dužnosti i podsjetili se vještina koje je važno razvijati u mentorskom odnosu. Drugi dio treninga radio se u manjim grupama sukladno specijalizacijama koje su mentori/ce odabrali. Rad u grupama uključivao je izradu individualnog mentorskog plana, razgovor o tome kako će se praktikante uključiti u rad organizacije te podsjećanje na važnost davanja kvalitetnih povratnih informacija u mentorskom procesu. Svim mentorima/icama i praktikantima/icama želimo puno uspjeha u provođenju programa!

Projekt sufinancira Ured za udruge Republike Hrvatske.

 

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.