hr en

Vijesti

POZIV na Festival prilika za mlade – Radi, uči, volontiraj!

Large radi u%c4%8di volontiraj festival prilika za mlade u civilnom dru%c5%a1tvu 760   400 px 6

Inicijativa mladih za ljudska prava u suradnji sa Uredom za razvoj karijera Sveučilišta u Zagrebu poziva mlade u potrazi za stjecanjem iskustva i organizacije civilnog društva na

Festival prilika za mlade – Radi, uči, volontiraj!

6.- 8. travnja 2022., Studentski centar (SC), Savska 25, Zagreb

Na višim si godinama studija ili si uzeo_la apsolventsku godinu? Nedavno si diplomirao_la i u teoriji znaš o svojoj struci, no nedostaje ti praktičnog iskustva? Želio_ljela bi saznati više o radu i aktivnostima koje provode udruge te steći korisna znanja i vještine kroz mentorstvo? Sjajno! U tom slučaju čitaj dalje i dođi na naš festival!  

Ovaj trodnevni Festival prilika za mlade – Radi, uči, volontiraj! je namijenjen nezaposlenim mladima, studentima_cama, ali i svima drugima iz cijele Hrvatske koji su zainteresirani za rad, praksu i volontiranje u organizacijama civilnog društva. Ovo je ujedno i prilika za udruge da mladima predstave svoj rad i mogućnosti koje im pružaju. 

Festival će se održavati u prostorima SC-a, uz adekvatan razmak i poštivanje svih epidemioloških mjera, a sastojat će se od: 2 panela, neformalnog networkingapredstavljanja primjera dobrih praksi organizacija civilnog društva, karijernog speed datinga između organizacija civilnog društva (kao poslodavaca_ki i voditelja_ica volonterski programa) te zainteresiranih mladih za uključivanje u aktivnosti i rad civilnog sektora, radionica domaćih i stranih udruga za mlade na kojima će biti testirane inkluzivne metodologije volontiranja, radionice razvoja vještina za mlade, koja će uključivati pisanje CV-a i pripreme za razgovor za posao te izložbe „Mirovni aktivizam devedesetih i danas”.

Ukoliko si zainteresiran_a sudjelovati na Festivalu, prijavi se popunjavanjem ovog prijavnog obrasca:

https://forms.gle/m4ijm6WYRafqj2XX9 

U nastavku pročitaj što te sve očekuje na Festivalu:

Program Festivala

6. travnja 2022., srijeda

11:00 – 11:10 – Otvaranje konferencije i pozdravni govor

11:10 – 12:30 – Panel: Posao u civilnom društvu – koliko nas košta rad iz ljubavi?

Moderatorica: Branka Vierda

Sudionici_e:

Noah Kraljević (sindikat SKUPA)

Danijel Baturina (Pravni fakultet)

Matea Marić (IKS)

12:30 – 14:00 – Networking i ručak

14:00 – 15:30 – Panel: Kako organizacije civilnog društva učiniti inkluzivnijima?

Moderatorica: Maja Krištafor

Sudionici_e:

Mateja Morić (Ljubljana Pride)

Maja Žilić (YIHR Srbija)

Zrinka Suk (Ocean znanja)

Anamaria Macanović (Are You Syrious?)

Tea Domin (Hrvatski savez gluhih i nagluhih)

16:00 – 17:30 – Forum teatar predstava (ROM HR)

18:00 – Otvaranje izložbe: „Mirovni aktivizam devedesetih i danas” i nastup zbora Domaćigosti

————————————

7. travnja 2022., četvrtak

10:00 – 11.30 – Loesje: radionica kreativnog pisanja – testiranje inkluzivnih metodologija u volontiranju (na engleskom)

12:00 – 13.30 – Ocean znanja – Stažiraj u Europi!– testiranje inkluzivnih metodologija u volontiranju (na engleskom)

15:30 – 17:00 – Karijerni speed dating – Organizacije civilnog društva (kao poslodavci_ke i voditelji_ce volonterskih programa) i studenti_ce/mladi

18:00 – 20:00 – Biciklopopravljaona i aktivistička grupa Zelene akcije – testiranje inkluzivnih metodologija u volontiranju (u Frankopanskoj ulici 1)

————————————-

8. travnja 2022., petak

10:00 – 11.30 – Maja Krištafor i Ivan Tominac: radionica ‘Dobar CV skroji i poslodavce osvoji’ (1. termin – do 20 osoba)

12:00 – 13.30 – Nacionalno vijeće mladih Irskeradionica ‘’Hear my truth’’ – testiranje inkluzivnih metodologija u volontiranju (na engleskom)

14:00 – 15.30 – Maja Krištafor i Ivan Tominac: radionica ‘Dobar CV skroji i poslodavce osvoji’ (2.  termin – do 20 osoba)

 

Ovaj događaj dio je projekta Social Innovators, čiji je cilj utjecati na lakše zaposlenje mladih koji su stekli obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih znanosti te promovirati zapošljavanje u udrugama kao mjestima gdje mladi mogu naučiti nove vještine i znanja i kao atraktivnog okruženja za rad, učenje i održiv doprinos zajednici. Osim toga, projekt želi potaknuti razvoj socijalnih inovacija. Projekt u Hrvatskoj koordinira Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR), a on se zajedno s ovim edukacijskim programom odvija još i u Sloveniji te Bugarskoj, uz podršku norveških ekspertnih partnera.

“Social Innovators je financiran od strane Islanda, Norveške i Lihtenštajna kroz EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Zajedno za zelenu, kompetitivnu i uključivu Europu”.

Događaj sufinancira Europska unija u okviru programa Europa za građane.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.