hr en

Vijesti

[POZIV] Radionica o zagovaranju u lokalnim zajednicama za predstavnike/ce organizacija civilnog društva za ljudska prava

Large radionica zagovaranje  ig   facebook post  landscape

Zagreb, 13. ožujka 2023.

Kuća ljudskih prava Zagreb i Inicijativa mladih za ljudska prava pozivaju predstavnike/ce organizacija civilnog društva za ljudska prava da se prijave na radionicu o zagovaranju u lokalnim zajednicama.

Radionica će se održati u petak, 24. ožujka 2023. od 9 do 17 h u Zagrebu u Kući ljudskih prava (Selska cesta 112C).

Prvi dio radionice će uključiti uvodno interaktivno predavanje o zagovaranju na lokalnoj razini koje će sudionicima/ama omogućiti da usvoje znanja o zagovaračkim metodama i njihovim specifičnostima u odnosu na lobiranje i aktivizam, da se upoznaju s ključnim elementima i taktikama zagovaranja te da procijene koje taktike je najkorisnije primjenjivati u kojem trenutku ovisno o ciljevima zagovaračke kampanje. Sudionici/ce će također imati prilike saznati o uspješnim i neuspješnim primjerima zagovaračkih kampanja i učiti iz njihovih iskustava.

Drugi, praktični dio radionice će se sastojati od dvije vježbe u grupama. Prva vježba će pružiti priliku za zajednički rad na razvoju lokalnih akcijskih planova za suzbijanje diskriminacije i promicanje ljudskih prava te na taj način sudionicima omogučiti pripremu za daljnji razvoj zagovaračke kampanje na lokalnoj razini. Druga vježba će pružiti priliku sudionicima/ama da kroz grupni rad odgovore na probleme na lokalnoj razini u osmišljenom scenariju kroz razvoj zagovaračke strategije te na taj način izvježbaju primjenu usvojenog znanja s radionice.

Voditeljice radionice će biti Branka Vierda, programska direktorica Inicijative mladih za ljudska prava, Klara Horvat, voditeljica programa Ljudska prava i demokracija Kuće ljudskih prava Zagreb, Ana Gvozdić, programska provoditeljica Inicijative mladih za ljudska prava te Sara Sinčić, programska asistentica u Kući ljudskih prava Zagreb..

Mogućnost sudjelovanja na radionici će imati do 10 predstavnika/ca organizacija civilnog društva za ljudska prava iz Hrvatske. Organizatori snose troškove ručka i materijala potrebnih za provedbu radionice za sve sudionike/ce te troškove puta i smještaja za sudionike/ce koji nisu iz Zagreba.

Molimo zainteresirane predstavnike/ce organizacija civilnog društva za ljudska prava da se prijave za sudjelovanje na radionici putem prijavnice najkasnije do 19. ožujka 2023. u 23:59 h. Odabrani sudionici/e će biti kontaktirani po isteku roka za prijavu.

Za bilo kakva pitanja, slobodno se obratite na email Klari Horvat (klara@kucaljudskihprava.hr) i/ili Ani Gvozdić (ana.gvozdic@yihr.org).

 


Ova aktivnost dio je projekta Novi početak - Sektorske inovacije za proaktivno, progresivno i utjecajno civilno društvo za zaštitu i promociju ljudskih prava koji provode Kuća ljudskih prava, Inicijativa mladih za ljudska prava, Centar za mirovne studije, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava - Osijek i Human Rights House Foundation.

Projekt Novi početak - Sektorske inovacije za proaktivno, progresivno i utjecajno civilno društvo za zaštitu i promociju ljudskih prava je podržan s 199.909,82 € financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.