hr en

Vijesti

POZIV ZA MLADE: Regionalna ljetna aktivistička škola – Trenutak je sada! Prijavi se do 26.6.!

Large skola vizual fb event 760x400

POZIV ZA SUDIONIKE_CE

Omladinski centar CK13, Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska, Gong i Danes je nov dan organiziraju

REGIONALNU LJETNU AKTIVISTIČKU ŠKOLU – TRENUTAK JE SADA!

koja će se održati od 18.07. do 24.07.2022. u Sremskim Karlovcima za sudionice i sudionike iz Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Ukoliko želiš saznati više o društvenom aktivizmu i održivosti aktivističkog djelovanja, steći nova znanja i vještine građanskog samoorganiziranja, ako želiš upoznati vršnjake iz regije koji jednako kao i ti žele pozitivne promene u društvu – onda je naša regionalna ljetna aktivistička škola pravo mjesto za tebe. 

Pripremili smo sedmodnevni program koji će uključiti teoriju, principe i praksu aktivističkog samoorganiziranja i djelovanja u različitim ali međusobno povezanim područjima, kao što su ekologija, feminizam, antiratni aktivizam, građanska participacija i kreiranje javnih politika.

Tokom škole ćeš dobiti priliku nadograditi svoje postojeće znanje i usavršiš vještine koje posjeduješ ili koje nisi ni znala_o da ih već imaš, kao i da upoznaš druge i razmijeniš svoja razmišljanja, interese, znanja i iskustva.

Je li ova škola za tebe?
Ako imaš između 18 i 30 godina i živiš u Srbiji, Hrvatskoj ili Sloveniji, ako osjećaš potrebu i imaš volju da mijenjaš svijet nabolje – prijavi se! Ovom školom želimo te potaknuti da napraviš prve aktivističke korake, a ako ti aktivističkog iskustva ne nedostaje – da napraviš korak naprijed, ustraješ ili pokreneš novu inicijativu.

Što nakon škole?

Ljetna škola neće biti kraj našeg druženja. Nakon sedmodnevnog programa tebi i svim sudionicama i sudionicima škole osigurat ćemo nastavak rada i druženja kako biste svoje ideje mogli provesti u djelo, u vlastitim inicijativama ili s nama, u radu naših organizacija. 

Možeš napisati tekst o svom aktivističkom iskustvu ili društvenom problemu koji te se tiče, i mi ćemo ga objaviti na websiteu pojam.org  ili snimiti podcast koji ćemo emitirati na Radiju zajednice CK13. 

Ukoliko si otkrila_o nešto novo tijekom škole i želiš to detaljnije proučiti, pružit ćemo ti podršku u provedbi istraživanja. Ako želiš organizirati regionalnu inicijativu, akciju ili prosvjed – rado ćemo ti pomoći. Mogućnosti su neograničene. Na tebi je da se aktiviraš, a trenutak je možda upravo sada! 

Logističke informacije

Radni jezici škole su srpski i hrvatski. 

Troškove putovanja, smještaja i hrane pokrivaju organizatori škole.

Smeštaj će biti organiziran u višekrevetnim sobama u Ekološkom centru Radulovački.
U skladu s politikama nenasilja i vizijom drugačijeg svijeta, ishrana tokom škole bit će veganska.

Sve sudionice i sudionici škole će nakon završene škole dobiti Youthpass certifikat

Kako se prijaviti?

Ukoliko ti sve dosad napisano zvuči zanimljivo, pozivamo te da se prijaviš popunjavanjem prijavnog formulara dostupnom na ovom linku:

https://forms.gle/oYMcyHTiiUdn3K3Y9

Rok za prijavu

Rok za prijavu je 26.06.2022.
Odabrane sudionice i sudionici bit će obaviješteni e-mailom najkasnije do 01.07.2022.

Kriteriji odabira

Određeno znanje i prethodno iskustvo nije neophodno. Prednost pri odabiru za sudjelovanje imat će osobe koje u obrazloženju prijave pokažu visoku razinu motivacije za društveni aktivizam i društvene promjene i kojima bi škola najviše koristila.

Kontakt

Za dodatna pitanja i informacije, slobodno nam se javi na e-mail:

Za sudionice_ke iz Srbije: office@ck13.org
Za  sudionice_ke iz Hrvatske: croatia@yihr.org     
Za  sudionice_ke iz Slovenije: maja@danesjenovdan.si 

Trenutak je sada!

Ova aktivnost dio je projekta POJAM – Partnerstvo za održivo jačanje aktivizma mladih. Projekt se provodi u okviru programa Erasmus+ Ključna aktivnost 2: Strateška partnerstva u području mladih.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.