hr en

Vijesti

POZIV ZA SUDIONIKE/CE: RADIONICA “MIROVNI AKTIVIZAM JUČER, DANAS I SUTRA”

Large fb post stripy lj%c5%a0 crvena  instagram post   1920 x 1080 px

POZIV ZA SUDIONIKE/CE 

Inicijativa mladih za ljudska prava, Omladinski centar CK13, Gong, Danes je nov dan i DKolektiv pozivaju vas na regionalnu radionicu

MIROVNI AKTIVIZAM: JUČER, DANAS I SUTRA

koja će se održati od 26. do 28.1.2022. u Osijeku za polaznike i polaznice iz Hrvatske, Slovenije i Srbije

Za vas smo pripremili trodnevni program tijekom kojeg ćemo razgovarati o nasljeđu mirovnog i antiratnog aktivizma devedesetih i naučiti više o mirovnim metodama i vještinama, potencijalu dijaloga te mirnog rješavanja sukoba.

Kroz seriju predavanja, diskusija i vježbi imat ćete priliku razmijeniti iskustva s mladim aktivistima i aktivisticama iz regije, prepoznati sličnosti i razlike među generacijama aktivista_ica u regiji od početka devedesetih do danas te usvojiti znanja o aktivističkim inicijativama u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji tijekom posljednih trideset godina.

Sudjelovanjem na ovoj radionici steći ćete uvid u kontinuitet mirovnog rada od devedesetih do danas te saznati zašto je mirovni aktivizam relevantan i danas.

Tijekom škole ćeš imati priliku upoznat se i razmijeniti iskustva s mladim aktivistima i aktivisticama iz regije, nadograditi svoje postojeće znanje i usavršiti vještine koje nisi ni znala da posjeduješ!

Je li ova radionica za tebe? Jest ako:

  • Imaš između 18 i 30 godina i živiš u Hrvatskoj, Sloveniji ili Srbiji
  • Zanima te tema mirovnog aktivizma i regionalne suradnje
  • Spreman/spremna si odvojiti tri dana i s nama doputovati u Osijek 

 

Logističke informacije

Radionica će se odvijati u prostorijama Društvenog ateljea u Osijeku.

Radni jezici radionice su hrvatski i srpski. 

Troškove putovanja, smještaja i hrane pokrivaju organizatori radionice.

Svi polaznici i polaznice škole će nakon završene škole dobiti Youthpass certifikat. Uvjet za dobivanje ovog certifikata je sudjelovanje na svim danima programa.

Kako se prijaviti?

Ukoliko ti sve dosad napisano zvuči zanimljivo, pozivamo te da se prijaviš za sudjelovanje na radionici ispunjavanjem upitnika koji se nalazi u nastavku:

https://forms.gle/eKfoSzpunun4pq8m7

Rok za prijavu

Rok za prijavu je 18.1.2022. Osobe odabrane za sudjelovanje o tome će biti obaviještene najkasnije 20.1.2022.

Broj prijava je ograničen.

Kriteriji odabira

Prednosti pri odabiru za sudjelovanje imat će osobe koje pokažu visoku razinu motiviranosti za društveni aktivizam. Prethodno iskustvo u aktivističkim inicijativama i akcijama predstavlja prednost, ali nije uvjet za sudjelovanje na radionici.

Što nakon radionice?

No, to nije sve! Nakon radionice vas ne ostavljamo same! Nastavit ćemo organizirati online edukacije i radionice na temu aktivizma mladih u koje se također možete uključiti. Osim sudjelovanja na našim online aktivnostima, pružamo vam mogućnost da budete kreatori_ce sadržaja na platformi u nastajanju pojam.org. Više o tome na poveznici u nastavku:

http://yihr.hr/hr/poziv-za-kreiranje-sadrzaja-na-regionalnoj-platformi-pojam-org/

Kontakt

Za eventualne nejasnoće i dodatna pitanja, slobodno nam se javi na kontakt mail: nevena@yihr.org

 

Ova aktivnost dio je projekta POJAM – Partnerstvo za održivo jačanje aktivizma mladih. Projekt se provodi u okviru programa Erasmus+ Ključna aktivnost 2: Strateška partnerstva u području mladih.

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.