hr en

Vijesti

Razmjena iskustava i dobrih praksi s Memorijalnim centrom Srebrenica

Large unnamed

Zagreb, 16. lipnja 2023.

 

U periodu od 14. do 16. lipnja 2023. godine predstavnici Memorijalnog centra Srebrenica su posjetili Inicijativu mladih za ljudska prava - Hrvatska u sklopu programa razmjene.

Njihov posjet nastavak je programa razmjene dobrih praksi prilikom kojeg je Inicijativa mladih za ljudska prava posjetila Srebrenicu u ožujku 2023. godine.

Tijekom boravka kolega iz Memorijalnog centra Srebrenica Zagrebu razmijenili smo iskustva rada u području suočavanja s prošlošću, uključujući rad s mladima te izazove evaluiranja rada organizacija civilnog društva.

Posebice nam je drago što su se predstavnici Memorijalnog centra Srebrenica sastali s YIHR aktivističkom mrežom i predstavili svoj rad. Fokusirajući se na arhiviranje, dokumentaciju usmenih svjedočenja, stalne i putujuće izložbe, suradnju sa školama te praćenje negiranja genocida, Memorijalni centar Srebrenica pruža neprocjenjiv doprinos procesu suočavanja s prošlošću.

Želimo izraziti duboku zahvalnost predstavnicima Memorijalnog centra Srebrenica na razgovoru s aktivistima i aktivistkinjama, dijeljenju znanja i iskustava, posjeti i suradnji koju nastavljamo.  

 

Projekt MLAD! provodi se uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.