hr en

Vijesti

Uspješno otvaranje YIHR.huba i proslava Inicijativinog rođendana

Large otvaranje

Novi prostor namijenjen za besplatno korištenje organizacijama civilnog društva, neformalnim inicijativama građana i drugima – YIHR.hub u Đorđićevoj 8a službeno je otvoren 28.11. Slavlje je bilo dvostruko: u sklopu otvaranja huba, proslavili smo i 11. rođendan Inicijative mladih za ljudska prava. Događaju je nazočilo više od sto gostiju iz organizacija civilnog društva, medija, fakulteta, kao i naših suradnika i volontera. Izvještaj s događanja možete pročitati i u tekstu Nenada Jovanovića u Novostima, a tim smo povodom gostovali i na Yammatu u emisiji Radioaktivitet koju uređuje Lucija Čeč. Emisiju poslušajte ovdje.

Otvaranje YIHR.huba započelo je predstavljanjem Social Innovators projekta. Upravo je ovaj projekt, posvećen povećanju zapošljivosti studenata humanističkih i društvenih znanosti te povećanju vidljivosti i privlačnosti rada u nevladinim organizacijama razlog otvaranja huba. Zbog toga smo uz hub, pričali i o programu stažiranja u organizacijama civilnog društva kao i o novom edukacijskom programu socijalnih inovacija koji razvijamo zajedno s projektnim partnerima National Management School iz Bugarske, organizacijom PiNA iz Slovenije, te Østfold University College iz Norveške.

Nakon toga, uslijedio je panel naziva “Dekonstrukcija društvenih inovacija: povratak otpisanih” koji je moderirao naš Nikola Puharić. Sudjelovale/i su Gabrijela Ivanov (K-zona, FierceWomen), Tena Šojer Keser (Netokracija) i Eugen Vuković (Zelena akcija, Biciklopopravljaona). Panelisti su podijelili svoja rana iskustva u organizacijama civilnog društva, odnosno tehnološkom sektoru i razgovarali o mogućnostima socijalnih inovacija, te ponudili svoje viđenje aktivnosti planiranih u sklopu Social Innovators projekta.

Uslijedio je domjenak i glazbeni program koji su izveli Domaćigosti, nakon čega je krenula proslava rođendana Inicijative, prilikom koje su se okupljenima obratili osnivač Inicijative Mario Mažić, predsjednik Inicijative Nikola Puharić i izvršna direktorica Morana Starčević. Poruka koju smo tom prilikom poslali je jednoznačna: unatoč svim teškoćama i zaprekama, nećemo odustati od beskompromisne borbe za ljudska prava!

Zahvaljujemo svim suradnicima, prijateljima, održavateljima i volonterkama, kao i svima ostalima koji su se odazvali ovom događaju važnom za Inicijativu.

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.