hr en

Vijesti

YIHR.hub: 3. trening za mentore_ice iz udruga - Uključivanje mladih Romkinja i Roma u rad OCD-ova

Large the social innovators project is funded by iceland liechtenstein and norway through the eea and norway grants fund for youth employment. 4

Zanima vas kako udrugu u kojoj radite učiniti inkluzivnijim mjestom za volontere, praktikante i radnike, s naglaskom na pripadnike nacionalnih manjina i mlade Rome i Romkinje? Želite osvjestiti načine na koje ranjivim mladim osobama može biti otežano uključenje u vašu organizaciju s ciljem da im to olakšate?

Za sve mentore i mentorice Programa mentoriranja i prakse u civilnom društvu, ali i za sve osobe koje mentoriraju mlade u udrugama bilo kao volontere, suradnike ili radnike, do kraja ove godine u digitalnom YIHR.hubu organiziramo seriju kratkih treninga o inkluziji ranjivih mladih u OCD-ove.

Mentori i mentorice u civilnom društvu mogu sudjelovati samo na jednom ili na svim treninzima u ovogodišnjem ciklusu, a po završetku ciklusa dobit će potvrde o sudjelovanju.

Treći trening bit će na temu Uključivanje mladih Romkinja i Roma u rad OCD-ova, a vodit će ga Sandra Kasunić iz Centra za mirovne studije i Siniša-Senad Musić iz Romske organizacije mladih Hrvatske.

Trening će se održati u četvrtak 2.12.2021. od 14 do 16h. 

Predavanje će se sastojati od četiri dijela:

  • Kontekst: mlade Romkinje i Romi u društvu (s fokusom na obrazovanje, tržište rada i diskriminaciju) 
  • Konceptualizacija i priprema Programa prakse i mentorske podrške
  • Utjecaj Programa prakse i mentorske podrške na ROM HR i romsko civilno društvo 
  • Rasprava i pitanja

Broj mjesta na treningu je ograničen, a prijaviti se može do 1.12.2021. do 16h. Poveznica na trening bit će poslana do 17h toga dana.

Prijavnica 

Više o predavačici i predavaču:

Sandra Kasunić rođena je u Minhenu gdje je završila preddiplomski studiji Socijalnog rada (2013. – 2017.). Uz to, završila je diplomski studij ljudskih prava i demokratizacije (EMA) čiji je nositelj Europski međusveučilišni centar (EIUC, sada Global Campus Europe) u Veneciji u suradnji s Pravnim fakultetom u Zagrebu. Bila je dugogodišnja sindikalna aktivistica te se u svom aktualnom radu u Centru za mirovne studije bavi različitim aspektima suzbijanja nejednakosti, s posebnim fokusom na rad s romskom nacionalnom manjinom te borbom protiv socio-ekonomskih nejednakosti. 

Siniša-Senad Musić (1981.) rođen je u Zagrebu. Aktivno djeluje u civilnom društvu od 2013. godine. Trenutno je zaposlen u ROM HR-u u kojem obnaša i funkciju potpredsjednik organizacije. Konzultant je Roma Education Fund (REF) za Crnu Goru, Srbiju i Hrvatsku te je u upravnom odboru World Forum Fundacije. Siniša je prvi Rom u Hrvatskoj koji je primio nagradu Hrvatskog glumišta, a ujedno je i politički aktiviran – član je mjesnog odbora Gornja Dubrava i Vijeća romske nacionalne manjine Grada Zagreba. Sudjelovao je i na izradi Nacionalnih i Europskih dokumenta za uključivanje Roma te je imenovan u radnu grupu koja je izradila romski kurikulum po modelu C.

Poslijednje predavanje u ovom ciklusu treniga, koji za cilj imaju osvIjestiti mentorice i mentore o tome kako mogu stvoriti inkluzivnije organizacije za ranjive društvene skupine na temu Lakše uključivanje gluhih i nagluhih osoba u rad organizacija – prilagodba radnog okruženja i edukacijskih programa održat će se u četvrtak 9.12. s početkom u 14 sati.

Najave treninga i prijavnice bit će dostupne na stranicama Inicijative mladih za ljudska prava i na Facebook stranici Social Innovators Hrvatska.

The Social Innovators project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Social Innovators projekt, u sklopu kojeg je ova radionica, financiran je od strane Islanda, Norveške i Lihtenštajna kroz EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Zajedno za zelenu, kompetitivnu i uključivu Europu.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.