hr en

Vijesti

YIHR. hub: Predstavljamo seriju treninga za inkluzivnije organizacije civilnog društva: Nenasilnom komunikacijom protiv diskriminacije

Large natalija havelka instagram post facebook event cover

Zanima vas kako udrugu u kojoj radite učiniti inkluzivnijim mjestom za volontere, praktikante i radnike? Želite osvjestiti načine na koje ranjivim mladim osobama može biti otežano uključenje u vašu organizaciju s ciljem da im to olakšate?

Za sve mentore i mentorice Programa mentoriranja i prakse u civilnom društvu, ali i za sve osobe koje mentoriraju mlade u udrugama bilo kao volontere, suradnike ili radnike, u digitalnom YIHR.hubu organiziramo seriju kratkih treninga u 11. i 12. mjesecu.

Mentori i mentorice u civilnom društvu mogu sudjelovati samo na jednom ili na svim treninzima u ovogodišnjem ciklusu, a po završetku ciklusa dobit će potvrde o sudjelovanju.

Prvi trening u nizu bit će na temu Odnos metora/ice i praktikanta/ice kroz razumijevanje pojmova diskriminacije i nenasilne komunikacije, a vodit će ga Natalija Havelka iz Centra za mir, nenasilje i ljudska prava.

Trening će se održati 11.11.2021. od 10 do 12h

Broj mjesta na treningu je ograničen, a prijaviti se može do 10.11.2021. Poveznica na trening bit će poslana dan ranije.

Prvi trening u ciklusu bavit će se temom diskriminacije, kako je prepoznati i kako je spriječiti te koje korake možemo poduzeti kao mentorice i mentori da naše organizacije učinimo inkluzivnijima, uz konkretne primjere iz prakse mentoriranja. Također, obrađivat će se i tema dinamike moći u organizacijama te nenasilne komunikacije za mentorice i mentore.

Više o trenerici:

Natalija Havelka je izvršna direktorica Centra za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek. Od 2005. godine radi u Centru za mir, najprije kao volonterka, a zatim kao pravna savjetnica, voditeljica projekata i programska koordinatorica. Kontinuirano pruža besplatnu pravnu pomoć građanima i marginaliziranim skupinama, nadzire pravne propise te sudjeluje u zagovaračkim aktivnostima za promjene anti-diskriminacijskih politika. Već duži niz godina mentorira studente/ice prava za pružanje usluge besplatne pravne pomoći, te radi na razvoju volonterskog i mentorskog programa Centra za mir. Sudjeluje u radu nekoliko stručnih tijela i radnih skupina, voditeljica je Županijskog tima Osječko – baranjske županije za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, članica Radne skupine za praćenje zločina iz mržnje, članica je Radne skupine za praćenje provedbe Nacionalnog plana za borbu protiv diskriminacije za razdoblje od 2017. do 2022, članica izvršnog odbora Nagrade za promicanje mirotvorstva, nenasilje i ljudskih prava „Krunoslav Sukić“.

Prijavnica 

Ostali treninzi, koji za cilj imaju osvIjestiti mentorice i mentore o tome kako mogu stvoriti inkluzivnije organizacije za ranjive društvene skupine, pokrivat će sljedeće teme:

  • Inkluzija LGBTIQ+ mladih
  • Lakše uključivanje gluhih i nagluhih osoba u rad organizacija – prilagodba radnog okruženja i edukacijskih programa
  • Uključivanje mladih Roma u organizacije civilnog društva

 

The Social Innovators project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Social Innovators projekt, u sklopu kojeg je ova radionica, financiran je od strane Islanda, Norveške i Lihtenštajna kroz EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Zajedno za zelenu, kompetitivnu i uključivu Europu.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.