hr en

Vijesti

Aktivistička mreža doprinosi zagovaračkom radu Inicijative mladih za ljudska prava

Large aktivisticka

Zagreb, 3. svibnja 2023.

Aktivistička mreža Inicijative mladih za ljudska prava okupila se u srijedu, 26. travnja na zagovaračkom sastanku.

Sastanak je započeo s upoznavanjem aktivista i aktivistkinja sa zagovaračkim radom Inicijative mladih za ljudska prava u području suočavanja s prošlošću.

Također smo razgovarali o nasljeđu Inicijativinog memory activism-a, odnosno aktivizma koji se odnosi na politike sjećanja.

S tim u vidu, bavili smo se publikacijom Inkluzivno sjećanje: Preporuke za komemoriranje civilnih žrtava rata za predstavnike lokalne i područne samouprave u Republici Hrvatskoj.

Zajednički smo promišljali o načinima na koje ove smjernice utemeljene na međunarodnim standardima možemo dalje koristiti u Inicijativinom zagovaračkom radu. Bogata diskusija i visoka razina angažmana aktivista i aktivistkinja rezultirala je konkretnim idejama za daljnji rad u području čuvanja sjećanja na civilne žrtve rata u kojem mladi kao budući donositelji odluka moraju biti uključeni.

U tom kontekstu, planirali smo daljnje korake za samoorganiziranje s ciljem utjecanja na pozitivne društvene promjene na razini lokalne zajednice.

Mladi koji imaju želju izraziti se, primijeniti stečena znanja i dodatno se educirati o tome kako prošlost utječe na njihovu sadašnjost i budućnost te su željni doprinijeti izgradnji solidarnog okruženja mogu pronaći prilike unutar YIHR aktivističke mreže.

Pozivamo mlade zainteresirane za YIHR aktivističku mrežu da iskažu interes na mail croatia@yihr.org.

Projekt MLAD! provodi se uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

 

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.