hr en

Vijesti

Gostovali smo na prvom Festivalu Balkanika održanom u Italiji!

Large picture1

Zagreb, 24. listopada 2023. 

U periodu od 16. do 19. listopada 2023. godine zajedno smo s kolegama iz Inicijative mladih za ljudska prava Kosovo i Inicijative mladih za ljudska prava Bosna i Hercegovina na poziv organizacije Iscos Emilia Romagna iz Italije tri dana proveli u Reggio Emilia.

U okviru programa Festivala Balkanika imali smo prilike upoznati se s kolegama koji u polju ljudskih prava djeluju na području Reggio Emilia, diskutirati o posebnostima izazova u radu na području Zapadnog Balkana i Italije, ali i uočiti koje su prilike za buduću suradnju. 

Učenicima i učenicama obrtničke škole “Filippo Re” predstavili smo naš rad u oblasti suočavanja s prošlošću i rada s mladima nastojeći ih angažirati u prepoznavanju važnosti uključivanja u različite oblike građanske participacije i aktivnog djelovanja za pozitivne promjene u društvu i zajednici. Želja nam je bila naša iskustva rada u području ljudskih prava njima učiniti motivirajućim i ohrabrujućim za budući osobni i profesionalni razvoj. 

Naše sudjelovanje na Festivalu Balkanika zaključili smo razgovorom s predstavnicima lokalne uprave u Reggio Emilia koji su za naš rad bili posebno zainteresirani te smo razmotrili na koji način otvoriti prostor za suradnju gradova iz Italije i s područja Zapadnog Balkana kako bi se suradnja dodatno obogatila doprinosom organizacija civilnog društva.

Hvala na pozivu i nadamo se da se vidimo i sljedeće godine!

FOTO: Iscos Emilia Romagna i YIHR

 

Galerija

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.