hr en

Vijesti

Kako povećati angažiranost pratitelja vaših društveno-političkih objava na Instagramu i TikToku - savjeti Nine Skočak

Large snimka zaslona 2024 01 30 1702453

Naš treći Regional news cafe webinar održan je 30. Siječnja 2024. godine u sklopu Mreže stranačkih organizacija mladih. Imali smo priliku ugostiti Ninu Skočak, influencericu koja je za nas predstavila temu "Kako povećati politički angažman koristeći društvene medije?". Webinar je izazvao značajan interes, okupivši 40 sudionika koji su se putem Zooma pridružili iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Crne Gore, Albanije, Srbije, Belgije, Makedonije i Slovenije. Nina je prikazala analizu sadržaja društvenih medija, a kasnije je uslijedio Q&A sa sudionicima. 

Nina je komentirala da je u području društvenih mreža konkurencija mnogo veća nego prije nekoliko godina kada je ona započela svoj put. Istovremeno je naglasila da mnogi smatraju platforme poput TikToka i Instagrama isključivo rezervirane za modu i zabavu. Nina tvrdi da odsutnost političkih tema na društvenim mrežama olakšava svim zainteresiranim individualcima, političkim inicijativama i strankama da manjak tih tema iskoriste u vlastitu korist. Pri tome je važno, Nina je istaknula, da je za najbolje rezultate potrebno biti autentičan odnosno ne treba "patiti" od trendova. Da bi pobliže objasnila svoje tvrdnje, Nina je sudionicima prikazala primjere kratkih videozapisa koji nisu uspješno prenijeli željenu poruku. Kasnije je spomenula da počeci u kreiranju videosadržaja ne trebaju iziskivati profesionalnu opremu, već je važno fokusirati se na sam sadržaj i poruku:

"Mogli biste imati kameru staru 50 godina ili cijeli profesionalni tim video urednika, ali nećete dosegnuti pravu publiku ako nemate tu kreativnu iskru i dobro pripovijedanje."

Izdvojili smo nekoliko Nininih savjeta koji bi vam mogli biti korisni: 

  • Najefikasniji način za pokretanje i širenje vaše političke stranke ili grupe je istražiti demografsku skupinu vaše ciljane publike
  • Ključni trenuci u privlačenju interesa gledatelja je u prvih nekoliko sekundi videa
  • Bitno je analizirati kako dobre tako i loše primjere kako biste učili i poboljšavali se
  • Potreba za originalnošću je važnija od skromne produkcijske kvalitete 

Ovaj informativni webinar pružio je mladim političarima_kama i aktivistima_kinjama uvid u stvaranje upečatljivijih video sadržaja na društvenim mrežama te ih je Nina potakla na kritičko sagledavanje sadržaja koji konzumiramo putem društvenih mreža. Sudionici_e su potom dobili vrijedan pregled kako postati relevantan kreator sadržaja i učinkovito širiti svoje ideje. Sretni smo što je webinar rezonirao s odazvanom publikom i s punim povjerenjem očekujemo da će primijeniti Ninine savjete u svojim projektima!

Želimo se zahvaliti Nini i svima koji su sudjelovali u ovom uzbudljivom online događaju!

S nestrpljenjem očekujemo da nam se mnogi od vas ponovno pridružite u budućim webinarima!

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.