hr en

Vijesti

Ekipe dupkom napunile KSFF na prvom izdanju kviza "Ratne devedesete"

Large dizajn bez naslova  17

Kako bismo većem broju mladih na zanimljiv i interaktivan način približile događaje, osobe i činjenice vezane za rat u Hrvatskoj i razdoblje netom nakon te ih informirale i dodatno educirale o mirovnom aktivizmu, pojedinačnim doprinosima određenih sugrađana i sugrađanki u zagovaranju mira u doba rata kao i važnim datumima i obljetnicama koje široj javnosti nisu toliko poznate, poput završetka mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja, odlučile smo organizirati pub kviz upravo na ovu temu!

Kvizovi znanja rado su gledan televizijski format koji prati velik broj ljudi, a u sve više kafića redovito se održavaju i pub kvizovi koji su stekli veliku popularnost u zadnjih desetak godina. Tome smo imale priliku i same svjedočiti prošlog utorka (5.12) jer je na našem kvizu "Ratne devedesete", održanom u prostoru Kluba studenata Filozofskog fakulteta (KSFF), sudjelovalo čak 26 osoba! Ovako dobar odaziv rezultirao je smještavanjem dvije od ukupno sedam ekipa na sam šank, što nam je vrijedan pokazatelj velikog interesa za temu koja nije jedna od onih koje kvizašice i kvizaši često imaju priliku susresti, poput pub kvizova općeg znanja ili onih tematski vezanih uz popularnu kulturu. 

Kviz je osmislila i vodila programska provoditeljica Senna Šimek, a timovi su u dobroj atmosferi koja je potrajala gotovo 2 sata kroz tri kruga ponudili svoje odgovore na ukupno 43 postavljena pitanja. Svaki se krug sastojao od 9 međusobno nepovezanih pitanja te zatim 5 onih koja su pripadala određenoj kategoriji:  1. krug - Što se piše o ratu, 2. krug - Iz rata u biznis i 3. krug - Pa rek'o sam. Iako su u rezervi strpljivo čekala i pitanja pripremljena za pripetavanje, ona nisu bila potrebna jer je ekipa 'Država Slovenaca, Hrvata i Srba' svojim zavidnim znanjem nadmašila ostale timove i osigurala sigurno prvo mjesto u prvom izdanju kviza "Ratne devedesete". 

Zahvaljujemo kolegicama i kolegama iz KSFF-a na ustupanju prostora i svim timovima koji su se odazvali na kviz!

Pratite naše mreže kako ne biste propustili informacije o sličnim aktivnostima.

 

Kviz "Ratne devedesete" treća je po redu provedena aktivnost za mlade u sklopu projekta MLAD! koje tematski obrađuju ljudska prava i mirovni aktivizam.

Projekt MLAD! provodi se uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Galerija

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.