hr en

Vijesti

Održan prvi sastanak aktivističke mreže Inicijative mladih za ljudska prava

Large grupni rad 25.1.2023  1

Zagreb, 14. veljače 2023.

Rad aktivističke mreže Inicijative mladih za ljudska prava smo započeli prvim sastankom u srijedu, 25. siječnja.

Aktivistička mreža je prilika za sve one koji traže priliku za izraziti se, podijeliti svoja razmišljanja i dileme, voljni su i željni aktivne i praktične primjene stečenog znanja, žele usvojiti nova znanja o temama koja se odnose na prošlost te razumjeti kako ona utječe na njihovu sadašnjost i budućnost te bi se htjeli kreativno izraziti jer osjećaju motivaciju za izgradnju solidarnog okruženja u kojem žive.

Na prvom sastanku smo okupili pet aktivista i aktivistkinja koji su prethodno sudjelovali na našim različitim obrazovnim aktivnostima. Tijekom sastanka smo se međusobno bolje upoznali te se upoznali s osnovnim informacijama vezanim za Inicijativu mladih za ljudska prava uključujući naš rad, povijest, sudjelovanje u regionalnoj mreži te ključne zagovaračke, izdavačke i obrazovne aktivnosti i uspjehe.

Koristili smo ovo vrijeme kako bismo planirali budućnost aktivističke mreže. Predviđeno je da aktivnosti aktivističke mreže budu sljedeće: “Peer to peer” razmjena znanja, zajedničko gledanje filmova, posjeta muzejima i kulturnim sadržajima te diskusije nakon uz goste predavače, “Bookclub”, istraživanje i pisanje stručnih članaka i mišljenja, fact checking, susreti s vršnjacima_kinjama na regionalnim razmjenama mladih, odlasci na (ne)obilježena mjesta stradanja tijekom 90-ih godina te razgovor sa suvremenicima i svjedocima zbivanja, razvijanje kreativnih zagovaračkih strategija prema nadležnima u svrhu unaprjeđenja politika sjećanja te njegovanja inkluzivne kulture sjećanja, radionice osnaživanja, organiziranje prosvjednih akcija i dr. 

Istaknuli smo i dodatne prilike za članove i članice aktivističke mreže pored sudjelovanja na različitim aktivnostima. Naime, članovi i članice aktivističke mreže imaju priliku saznati o prilikama za mlade kroz redovitu komunikaciju s Inicijativom mladih te dobiti potvrdu o sudjelovanju i pismo preporuke koji im pomažu u daljnjem profesionalnom razvoju. 

Aktivistička mreža je otvorena i za nove članove: 

  • za sudionike i sudionice aktivnosti Inicijative mladih i drugih organizacija koji djeluju u području ljudskih prava na progresivan i inkluzivan način te mladi koje oni preporuče,
  • za one koji nisu sudjelovali na našim prijašnjim aktivnostima, ali su zainteresirani doprinijeti razvoju naše misije i vizije te  
  • za one koji žele razvijati aktivističku kulturu i djelovati u cilju pozitivnih društvenih promjena

Pozivamo sve zainteresirane za pridruživanje aktivističkoj mreži da nam iskažu svoj interes na email croatia@yihr.org

Projekt MLAD! provodi se uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

 

Galerija

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.